My lovely followers

Search This Blog

Translate

Sunday, December 1, 2013

Red Yellow Blue Romanian flag

Salutare tuturor!
Azi este 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei!!!!

Toti romanii sarbatoresc de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Ziua de 1 decembrie a fost stabilita ca Ziua Nationala a Romaniei in 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie.


Pana la acesta data, Ziua Nationala a Romaniei era 23 august. Atunci se sarbatorea ziua insurectiei armate antifasciste, inceputul revolutiei populare in Romania, cu referire la intoarcerea armelor impotriva Germaniei naziste si arestarea guvernului condus de Ion Antonescu in 1944. Iar inainte de aceasta data, Ziua Nationala a Romaniei se celebra la 10 mai, pentru a marca proclamarea independentei de stat a Romaniei, dar si transformarea Principatelor Romane Unite in Regatul Romaniei.
Alegerea zilei de 1 decembrie a facut trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, in 1918, respectiv la Proclamatia de la Alba Iulia. Ziua de 1 Decembrie 1918 incununeaza lupta romanilor transilvaneni pentru Unitate Nationala si marcheaza momentul crearii Romaniei Mari, situandu-se in continuarea precedentelor actiuni unioniste ale fratilor din Basarabia (27 martie 1918) si Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).


S-a impamantenit ca de Ziua Nationala a Romaniei sa se consume fasole cu ciolan sau carnati sau 

placinta de dovleac. Un pahar de vin fiert cu mirodenii completeaza perfect masa traditionala de Ziua 

Nationala a Romaniei! (sursa:www.realitatea.net)



La multi ani romani de pretutindeni!!


Pana data viitoare, toate cele bune.

6 comments:

  1. Oh, I love how you marbled the flag - it's a gorgeous mani!

    ReplyDelete
  2. Frumooos! am adaugat o postare ta mai veche la articolul meu: http://lastanzadidevotchka.wordpress.com/2013/12/01/manichiura-tricoloara-de-ziua-nationala-romaniei-romanian-flag-inspired-manicure/#more-1104
    sper ca iti va place. :)

    Pupici din Italia

    ddrD

    ReplyDelete
  3. Minunat modelul, iar pozele sunt foarte frumoase.

    ReplyDelete
  4. Foarte, foarte multu imi plac.
    La multi ani!
    Pupici

    ReplyDelete

Thank you kind for your wonderful comments and of course for taking a moment from your precious time to write your beautiful words here. Kisses and I hope you enjoyed.