My lovely followers

Search This Blog

Translate

Monday, April 1, 2013

April 2 - Autism Awareness

Hello Girls!!!
April is Autism Awareness Month,and I am going to Paint It Blue for the whole week... So..... paint it BLUE! I can't wait to see all your awesome blue nails.

Asociatia Umanitate doneaza 1RON pentru fiecare LIKE al paginiihttp://www.facebook.com/pages/wwwinfoautismro/114222638593369?ref=ts 
Hai sa  facem cu totii o fapta buna si sa raspandim vestea !
Banii stransi vor fi utilizati la realizarea Centrului Infoautism, locatie ce va oferi servicii gratuite in domeniul autismului !O serie de blogarite cu suflet mare si care vor sa fie solidare cu persoanele ce sufera de autism, mi s-au alaturat in aceasta initiativa de Constientizare a Autismului si le multumesc din tot sufletul.
Sunt sigura ca o mare parte dintre cititori a cunoscut, interactionat sau a auzit de o persoana sau mai multe ce  sufera de autism. Aceste persoane au inteles, au constientizat si se implica prin diverse activitati astfel incat acesti oameni sa ne fie egali.
Maine, realizati o manichiura albastra, purtati un outfit albastru, realizati o pereche de cercei albastrii, orice gest "albastru" va trage un semnal de alarma pentru sustinere si constientizare si nu in cele din urma pentru o mana de ajutor.

Pentru o cât mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă autismul, perspectiva oferită de părinți ai acestor copii poate fi cel mai relevantă și mai conclusivă. În continuare sunt prezentate câteva astfel de perspective, cu mențiunea că persoanele care au postat public aceste comentarii rămân în acest cadru anonime.
“Foarte bine fac, pentru că lumea este atât de neştiutoare şi se uită ciudat la noi şi copii noştri cu autism. Eu una sufăr mult, când văd lumea că ne critică, poate aşa își vor schimba hotărârea.”
„Felicitări! Aceşti copii sunt enciclopedii! Fiecare cu talentul propriu! Există deci copii de toată lauda!”
„Dacă am avea bani pentru terapii și ce ar mai trebui pentru ei, sunt sigură că fiecare copil autist ar fi un mic geniu, dar cum nu sunt, nu putem afla, nu le putem descoperi abilitățile…”
“…acești copii care devin târziu s-au născut într-o vreme când diagnosticul se punea la 6-7 ani , nu exista internet și eram ,,consolați” cu expresia ,,și Einstein a fost autist”. Atât mi-aduc aminte că mi-a zis doctorița care i-a pus prima dată diagnosticul de autism , deși am dus-o la neuropsihiatrie pe la 8 luni , era al doilea copil și era ,,întârziată” , înceată, nu știu, mi se părea ceva ciudat…și tot așa ne-a purtat la control odată la 3 luni , fără diagnostic cu vorbe. Copilul meu a fost respins la vârsta mică în toate grădinițele , nu exista lege, aceasta a apărut în 2006 , a invatamantului… Nu era nimic, nimic. Doar noi și copilul…”
Pe lângă părinți, acești oameni care se luptă zilnic cu ceea ce înseamnă autismul, există asociațiile create de cele mai multe ori tot de către părinți. Una dintre acestea este Asociația Autism Transilvania (www.autismtransilvania.ro), asociație prezidată de către doamna Milena Prună, la rândul său părinte al unei fetițe cu autism. Știe ce înseamnă, înțelege perfect neajunsurile și greutățile pe care le întâmpină majoritatea părinților copiilor cu autism. Fiecare minut îl dedică, alături de echipa sa, de voluntarii care muncesc alături de dânsa, identificării de noi metode de a asigura terapia necesară copiilor cu autism. Recent, Asociația Autism Transilvania a inaugurat un nou sediu situat pe str. Prof. Dr. Ghe. Marinescu nr. 86, sediu care a fost pus la dispoziție de către fundația de caritate Christian Community Ministries UK. Este un mare pas înainte, înspre asigurarea de terapie pentru cât mai mulți copii cu autism. Trebuie apreciate fiecare astfel de inițiative și aduse în atenția publicului. Se trage pe această cale un semnal de alarmă atât pentru mediul politic cât și pentru social.Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, 2 aprilie, va fi marcată în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară prin evenimente printre care iluminarea în albastru a unor clădiri reprezentative şi o conferinţă internaţională găzduită de Palatul Parlamentului.
Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) organizează astfel, prin intermediul fundaţiilor şi asociaţiilor membre, o serie de manifestaţii şi evenimente, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului dar şi de a atrage atenţia autorităţilor asupra nevoilor comunităţii persoanelor cu autism din România.

 În Bucureşti, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Învingem Autismul şi Asociaţia Help Mălin, membre ale FEDRA, au pregătit acţiuni şi manifestaţii publice, precum şi o conferinţă internaţională.
În nopţile de 1 spre 2 şi 2 spre 3 aprilie, vor fi iluminate în albastru clădirile Guvernului şi Parlamentului, iar în noaptea de 2 spre 3 aprilie, Teatrul Naţional şi Arcul de Triumf.
În 2 aprilie, la iniţiativa Asociaţiei AUTISM România, vor fi depuse de cereri de emigrare la ambasada Marii Britanii, ca "semnal de alarmă cu privire la lipsa de speranţă a parinţilor, legat de şansele pe care le au copiii lor cu autism în România", se menţionează în comunicat.
Tot în 2 aprilie, la piaţeta de deasupra parcării subterane de la Universitate, zeci de persoane se vor grupa în forma fundei puzzle (simbolul luptei contra autismului) şi vor fi lansate baloane albastre.
La 3 aprilie, Palatul Parlamentului va găzdui conferinţa internaţională cu tema "Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenţia recuperării, funcţionalităţii, integrarea socială, educaţională şi profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist". La eveniment vor participa reprezentanţi ai unor instituţii prestigioase din SUA, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia, ţări cu vastă experienţă de furnizare de servicii şi de integrare a persoanelor cu autism şi cu dizabilităţi în general, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, autorităţilor naţionale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale de profil.
Simultan, în aceeaşi perioadă, organizaţiile membre FEDRA desfăşoară evenimente similare în Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, se mai arată în comunicat.
Astfel, în semn de solidaritate cu persoanele cu autism, vor fi iluminate în albastru Casa Sfatului din Braşov, Cetatea Braşov, Centrul Cultural Reduta din Braşov, Primăria Braşov, Primăria şi Turnul Ştefan din Baia Mare, Centrul Istoric din Bistriţa Năsăud, Cazinoul din Cluj Napoca, Centrul de Zi Innocenzo Fiore din Craiova, Primăria Iaşi, Universitatea "Al. I Cuza" Iaşi, Universitatea "Petre Andrei" Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ şi Primăria Municipiului Piteşti.
Toate clădirile iluminate în albastru în jurul datei de 2 aprilie se alătură campaniei internaţionale "Light It Up Blue", în cadrul căreia în jur de 3.000 de clădiri din întreaga lume sunt iluminate, în fiecare an, în aceeaşi culoare, purtând mesajul persoanelor cu autism.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită pentru 2 aprilie de Organizaţia Naţiunilor Unite, în urmă cu cinci ani.
Autismul este o tulburare complexă care afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează unul din 100 de copii.

Poarta albastru pentru persoanele autiste in semn de solidaritate!!           
Cat mai multe evenimente de genul acesta ar fi binevenite pe parcursul intregului an, nu doar de 2 aprilie, Ziua Constientizarii Autismului, dar din pacate nu intotdeauna se primeste sprijinul total, necesar pt. a se organiza astfel de evenimente. Sunt f. multi copii talentati, care in ciuda diagnosticului de autism, reusesc sa exceleze in variate domenii, dar nu sunt facute cunoscute cazurile lor, pt. a putea fi ajutati sa-si continue munca si sa-si cultive talentul, iar familiile lor nu sunt indeajuns sprijinite de societate. Cu toate acestea, ei merg inainte, trecand cu demnitate peste toate obstacolele. 

Va multumesc inca o data tuturor celor care mi s-au alaturat in aceasta initiativa!

1 comment:

Thank you kind for your wonderful comments and of course for taking a moment from your precious time to write your beautiful words here. Kisses and I hope you enjoyed.