My lovely followers

Search This Blog

Translate

Tuesday, April 2, 2013

April 2 - Autism Awareness - Colaborare Ziua Internationala de constientizare a autismului

Salutare dragilor!
Azi, dupa cum stiti este o zi importanta in care trebuie sa constientizam, sa reflectam si sa intelegem ca avem in preajma noastra persoane deosebite ce nu fac decat sa priveasca lumea dintr-un alt unghi, o alta perspectiva.
Cei care sufera de autism nu sunt capabili sa comunice si sa relationeze cu cei din jur. Desi boala este oficial incurabila, cu un tratament adecvat, inceput la varste foarte fragede, combinat cu multa dragoste si atentie, pot aduce ameliorari semnificative.
La aceasta ora, in Romania au fost diagnosticati aproximativ 5000 de copii cu autism, insa numarul lor este mult mai mare, deoarece multi parinti nici nu ajung la doctor.


În Bucureşti, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Învingem Autismul şi Asociaţia Help Mălin, membre ale FEDRA, au pregătit acţiuni şi manifestaţii publice, precum şi o conferinţă internaţională.
În nopţile de 1 spre 2 şi 2 spre 3 aprilie, vor fi iluminate în albastru clădirile Guvernului şi Parlamentului, iar în noaptea de 2 spre 3 aprilie, Teatrul Naţional şi Arcul de Triumf.
În 2 aprilie, la iniţiativa Asociaţiei AUTISM România, vor fi depuse de cereri de emigrare la ambasada Marii Britanii, ca "semnal de alarmă cu privire la lipsa de speranţă a parinţilor, legat de şansele pe care le au copiii lor cu autism în România", se menţionează în comunicat.
Tot în 2 aprilie, la piaţeta de deasupra parcării subterane de la Universitate, zeci de persoane se vor grupa în forma fundei puzzle (simbolul luptei contra autismului) şi vor fi lansate baloane albastre.
La 3 aprilie, Palatul Parlamentului va găzdui conferinţa internaţională cu tema "Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenţia recuperării, funcţionalităţii, integrarea socială, educaţională şi profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist". La eveniment vor participa reprezentanţi ai unor instituţii prestigioase din SUA, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia, ţări cu vastă experienţă de furnizare de servicii şi de integrare a persoanelor cu autism şi cu dizabilităţi în general, reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, autorităţilor naţionale şi locale, organizaţiilor neguvernamentale de profil.
Simultan, în aceeaşi perioadă, organizaţiile membre FEDRA desfăşoară evenimente similare în Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, se mai arată în comunicat.
Astfel, în semn de solidaritate cu persoanele cu autism, vor fi iluminate în albastru Casa Sfatului din Braşov, Cetatea Braşov, Centrul Cultural Reduta din Braşov, Primăria Braşov, Primăria şi Turnul Ştefan din Baia Mare, Centrul Istoric din Bistriţa Năsăud, Cazinoul din Cluj Napoca, Centrul de Zi Innocenzo Fiore din Craiova, Primăria Iaşi, Universitatea "Al. I Cuza" Iaşi, Universitatea "Petre Andrei" Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ şi Primăria Municipiului Piteşti.
Toate clădirile iluminate în albastru în jurul datei de 2 aprilie se alătură campaniei internaţionale "Light It Up Blue", în cadrul căreia în jur de 3.000 de clădiri din întreaga lume sunt iluminate, în fiecare an, în aceeaşi culoare, purtând mesajul persoanelor cu autism.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită pentru 2 aprilie de Organizaţia Naţiunilor Unite, în urmă cu cinci ani.
Autismul este o tulburare complexă care afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează unul din 100 de copii.


  O serie de blogarite cu suflet mare si care vor sa fie solidare cu persoanele ce sufera de autism, mi s-au alaturat in aceasta initiativa de Constientizare a Autismului si le multumesc din tot sufletul.
Sunt sigura ca o mare parte dintre cititori a cunoscut, interactionat sau a auzit de o persoana sau mai multe ce sufera de autism. Aceste persoane au inteles, au constientizat si se implica prin diverse activitati astfel incat acesti oameni sa ne fie egali.
 
 Si eu am realizat o manichiura ce are ca si culoare predominanta albastru ce reprezinta o speranta pentru aceste suflete unice.
 Am adaugat si un strop de sclipire pentru a se asemana cu sclipirea din ochii si sufletul lor cald.
Cat mai multe evenimente de genul acesta ar fi binevenite pe parcursul intregului an, nu doar de 2 aprilie, Ziua Constientizarii Autismului, dar din pacate nu intotdeauna se primeste sprijinul total, necesar pt. a se organiza astfel de evenimente. Sunt f. multi copii talentati, care in ciuda diagnosticului de autism, reusesc sa exceleze in variate domenii, dar nu sunt facute cunoscute cazurile lor, pt. a putea fi ajutati sa-si continue munca si sa-si cultive talentul, iar familiile lor nu sunt indeajuns sprijinite de societate. Cu toate acestea, ei merg inainte, trecand cu demnitate peste toate obstacolele.
Va rog sa treceti si pe la fetele care mi s-au alaturat in aceasta initiativa si carora le multumesc din suflet!

Beautylicious - http://roxy-ch.blogspot.ro 19 comments:

 1. sunt minunate unghiutele tale <3 foarte dragalase pentru o cauza nobila :*

  ReplyDelete
 2. Foarte frumoase unghiutele si cauza este una speciala

  ReplyDelete
 3. Felicitari pentru initiativa si pentru ca ne-ai mobilizat, esti o persoana minunata careia ii pasa, se vede clar lucrul acesta prin postarile tale. Manichiura e foarte dragalasa si frumoasa :)

  ReplyDelete
 4. Superbe unghiute! Felicitari din nou pentru implicare si pentru ca ai initiat aceasta colaborare!

  ReplyDelete
 5. This an absolutely adorable mani for a great cause - well done!

  ReplyDelete
 6. cat de adorabil e modelul mai ales pentru o cauza atat de nobila, te pup :)

  ReplyDelete
 7. superb modelul, superb scris, o super iniatitiva :* :* bravo :* :*

  ReplyDelete
 8. Foarte frumos modelul, imi place mult de tot! Pupici!

  ReplyDelete
 9. ce dragute sunt, imi place foarte mult :)

  ReplyDelete
 10. Felicitari pentru initiativa!!!Ai scris foarte frumos iar manichiura e superba.

  ReplyDelete
 11. Superbe unghiutele! Mii de felicitari pentru tot >:D<

  ReplyDelete
 12. ce dragutttt!
  Nicola http://foxxynico.blogspot.ro

  ReplyDelete
 13. cuteeeeee! :D Cel mai cute model:X

  ReplyDelete
 14. este adorabil:X

  ReplyDelete
 15. nice,thanks for share your work !

  ReplyDelete

Thank you kind for your wonderful comments and of course for taking a moment from your precious time to write your beautiful words here. Kisses and I hope you enjoyed.