My lovely followers

Search This Blog

Translate

Friday, March 8, 2013

8 of March - International woman's day

Salutare doamnelor, domnisoarelor!
Azi este 8 Martie si sarbatorim Ziua Femeii. Asadar v-am pregatit si o manichiura speciala, de primavara, care nu prea are legatura cu aceasta zi speciala. Inainte de a posta am citit mai multe articole despre istoria acestei zile si chiar am gasit lucruri interesante pe care sincera sa fiu, nu le stiam.

"Cu cateva zile inainte de 8 martie 1908, in New York, angajatele dintr-o fabrica de textile au facut greva pentru a protesta fata de conditiile grele in care erau constranse sa lucreze: salarii mici si program prelungit de munca. Printre aceste femei, multe erau emigrante, care munceau cot la cot cu barbatii, pentru a supravietui.
Greva a durat cateva zile, pana cand, pe 8 martie, proprietarul fabricii a blocat portile cladirii, pentru a impiedica muncitoarele sa plece. Fabrica a luat foc si 129 de femei ramase inauntru au murit, arse de vii.
Se zvoneste ca aceasta poveste este o istorie falsa, care a fost elaborata de catre propaganda comunista, in timpul Razboiului Rece. Incendiul din fabrica Triangle Shirtwaist din New York a fost insa o adevarata tragedie, facand victime atat barbati cat si femei.
Nefericita intamplare a demarat in anii urmatori o serie de sarbatori, avand ca scop amintirea acelor evenimente dezastruoase.
Prima persoana care a propus sa fie comemorata data de 8 martie a fost Rosa Luxemburg, o militanta revolutionara.
In 1910, la Copenhaga, in timpul Conferintei Internationale a Femeii Socialiste, o activista germana, Clara Zetkin, propune ca data de 8 martie sa fie Ziua Internationala a Femeii.
In Rusia, pe 23 februarie 1917 (8 martie, dupa calendarul iulian) femeile au demonstrat impotriva regimului pentru pierderea in razboi a doua milioane de soldati. Protestele au continuat timp de cateva zile, pana cand tarul a fost fortat sa abdice, iar Guvernul a trebuit sa acorde drepturi de vot femeilor.
Din acea data, Ziua Femeii este celebrata pe 8 martie, dar in trecut se sarbatorea in ultima duminica a lunii februarie.
In tarile arabe, femeile musulmane sunt aproape intotdeauna prezentate ca victime ale traditiei si sistemului patriarhal al societatii in care traiesc. Istoria contemporana a unor tari precum Algeria, Liban, Egipt include insa figuri feminine care au condus tarile spre democratie.
In Algeria, acesta este un adevar palpabil, incepand cu lupta de eliberare de sub ocupatie franceza, femeile au luptat cu sabia in mana alaturi de barbatii lor. Din anii '70 au existat mereu femei parlamentar si ministri in guvern.
Mai tarziu s-au multiplicat initiativele de acest gen, 8 martie devenind o sarbatoare politica si sociala, dar astazi este vazuta in multe tari drept prima zi a primaverii.
Laleaua este simbolul mondial al acestei zile, fiind apreciata pentru gingasie si popularitate.
Romanii sarbatoresc astazi si Ziua Mamei."

Sursa:ziare.com

In concluzie, azi trebuia sa am pe unghiute lalele, nu gargarite.  Fie ca primăvara să va inunde sufletul cu bucuria şi parfumul tuturor florilor sale. Va doresc un 8 MARTIE cât mai frumos!

 Produse folosite:


7 comments:

 1. This is a very important day for all women in the world, I'm glad you gave all these explanations, because many people don't know why THIS day is important. There's still much to be done all around the world to reclaim for the women rights.

  ReplyDelete
 2. Oh, this ladybug mani is so sweet, well done!

  ReplyDelete
 3. Ce unghiute dragalase si vesele! ♥ Pupici si la multi ani draga mea!

  ReplyDelete
 4. Foarte frumoase, perfecte pentru primavara :X

  ReplyDelete
 5. unghii frumoase:D imi place in mod special modelul de pe inelar <3

  ReplyDelete
 6. Thank you for your comment and for being my new follower! I'm flattered!:)
  I also follow you now via bloglovin and GFC! :) ♥ 。✰✩ ♔
  ✿ °•.¸
  ¸.•°♡⊱彡
  A big kiss from Brazil!
  http://deiafsalim.blogspot.com.br/

  ReplyDelete
 7. omg!!! I just loooove it- amazing idea :) I just feel spring now :) thanks for it!
  hugs from Poland.

  ReplyDelete

Thank you kind for your wonderful comments and of course for taking a moment from your precious time to write your beautiful words here. Kisses and I hope you enjoyed.